015-310 58 73
info@wisselbeker.nl
Molenweg 4, 2631 AC Nootdorp

Stichting Voor Jou

Stichting Voor Jou is een stichting zonder winstoogmertk, gevestigd in Rotterdam. De stichting is opgericht om grootschalige verwendagen te organiseren voor vrouwen met kanker. Daar zijn langzamerhand veel activiteiten bij gekomen. Sinds 2023 legt de stichting zich toe op het organiseren van ontspanningsweekenden, retaites en themadagen.

De missie van de stichting is om verwenzorg, ontspanning en aanraking voor mensen met kanker laagdrempelig (liefst kosteloos) en op veel plekken bereikbaar te maken. Men wil graag meer verbinding tussen mensen leggen door aanraking ten tijde van kanker te bevorderen. Door professionals maar ook door naasten. De organisatie van de activiteiten en het runnen van de stichting worden belangeloos uitgevoerd.

Initiatiefneemster van de stichting is Monique van der Kooij, werkzaam als manager bij de gemeente Rotterdam en tevens opgeleid als massagetherapeur en yin yogadocent. In 2009 kreeg zij de diagnose borstkanker. Een lange en zware tijd volgde met veel operaties en behandelingen. Doordat zij zelf een massagepraktijk had en veel contacten in de massagewereld, liet zij zich in die tijd regelmatig masseren. Hierdoor kon zij in contact blijven met haar lichaam en voelde zij zich beter. Zij was zich er echter van bewust dat niet iedereen zich dat kan veroorloven. Ziek zijn is duur. Massage en ontspanning blijven vaak als "luxe" onderaan het lijstje staan. En dit terwijl het mensen zo goed kan doen! 

Tijdens de bestralingen ontdekte zij het bestaan van de Viva la Donnadag, een landelijke verwendag voor vrouwen met kanker. Hierdoor geinspireerd organiseerde zij in 2010 de eerste Viva la Donnadag in het Havenziekenhuis Rotterdam. Het werd een zeer succesvolle dag. En door al die stralende gezichten en enthousiaste reacties werd alleen maar bevestigd hoe belangrijk een stukje verwenzeog voor mensen met kanker is. Even je ziekte zoveel mogelijk vergeten. Je weer mensen voelen in plaats van patient. 

Monique is doorgegaan met het jaarlijks organiseren van de verwendag, de laatste jaren in het OOK Centrum Rotterdam, samen met een team van zo'n 60 vrijwilligers. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in het massseren van mensen met kanker en zich hierin geschoold. Masseren doet zij niet meer, maar zij heeft wel vele masseurs op dit gebied opgeleid. 

Langzamerhand zijn er steeds meer projecten bij gekomen in samenwerking met allerlei enthousiaste vrijwilligers. In 2013 is de Stichting Voor Jou opgericht. Na 10 jaar veel, heel veel activiteiten, was het tijd om af te bouwen. De massageprojecten zijn afgestoten en overgenomen door de ziekenhuizen zelf. De stichting richt zich nu op het organiseren van ontspanningsweekenden, een tot twee keer per jaar. Daarnaast is de stichting zich aan het orienteren op het organiseren van themadagen voor vrouwen met kanker. Denk hierbij aan thema's op het gebied van ontspanning, lichaamsbewustzijn e.d. een manier om op een laagdrempelige manier weer even in contact te komen met jezelf en tegelijkertijd met lotgenoten in contact te komen. 

Zie voor meer informatie: www.stichtingvoorjou.nl