015-310 58 73
info@wisselbeker.nl
Molenweg 4, 2631 AC Nootdorp

In september zullen een aantal Nootdorpers een fietstocht van 8 of 3 dagen maken om geld op te halen voor onderzoek naar kanker door het Daniel den Hoed Fonds van het Erasmus MC in Rotterdam. Broodnodig onderzoek om zoveel mogelijk mensen te kunnen genezen van kanker en naar de mogelijkheden daarvoor. Een initiatief dat de medewerkers van Kringloopwinkel De Wisselbeker van harte ondersteunen door een gift van 1.000 euro ter beschikking te stellen voor het Nootdorpse team dat de rit zal rijden. Onderstaand wat meer informatie over deze Tour4Life, zie ook https://nootdorp4life.nl/

Beleef de tour van je leven.
Op de site is het volgende te lezen: 
"Fietsen van Italië of Frankrijk terug naar huis over een voorgestelde mooie route. Rijd samen met een team van fietsvrienden of collega's, of schrijf je alleen in. Is 8 dagen fietsen te lang ga dan voor de de route van 3 dagen. Tour4Life fiets je voor succesvol kankeronderzoek. Als deelnemers van de volledige tour haal je een minimaal sponsorbedrag van 2.500 euro op voor het Daniel den Hoed Fonds en samen maken we kanker kansloos.

Daniel den Hoed Fonds
Deelnemers van de Tour4Life zetten zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mensen de diagnose kanker. Nog steeds sterven ieder jaar ruim 45.000 mensen aan deze vreselijke ziekte. Het Daniel den Hoed Fonds gaat de strijd tegen kanker aan door de financiering van succesvol kankeronderzoek, uitgevoerd door Erasmus MC Kanker instituut.
Erasmus MC Foundation - Daniel den Hoed (ofwel het Daniel den Hoed Fonds) financiert wetenschappelijk onderzoek. Elke stap dichter bij genezing van kanker is ontzettend belangrijk. Het fonds treedt naar buiten met de kreet: "Maak kanker kansloos". Dit is een oproep aan iedereen om de strijd tegen kanker aan te gaan en het wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC te ondersteunen. Patiënten met verschillende vormen van kanker krijgen nu meestal eenzelfde behandeling, terwijl de reactie hierop per patiënt en per tumor erg kan verschillen. Wetenschappers van het Erasmus MC Kanker instituut ontwikkelen hoogstaande behandelingen die precies passen bij de patiënt: Personalized medicine. Het doel: iedere patiënt het juiste medicijn en behandeling, in de juiste dosis, op het juiste moment en voor de juiste duur. Dit alles voor een maximaal resultaat, want iedere patiënt is anders."