015-310 58 73
info@wisselbeker.nl
Molenweg 4, 2631 AC Nootdorp

De Stichting werft fondsen om projecten m.b.t. het welzijn van zieke kinderen en hun families in het Sophia Kinderziekenhuis te realiseren of te verbeteren. Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren. Ook draagt de Stichting bij aan projecten om vernieuwingen mogelijk te maken waardoor het Sophia als kinderziekenhuis binnen Europa voorop blijft lopen. 

In het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis wordt gezorgd voor de meest bijzondere en kwetsbare patiënten. De Stichting doet er alles aan om hun verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Een ziekenhuisopname is vaak spannend en ingrijpend voor kinderen en hun ouders. Men doet er alles aan om de kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Het creëren van een omgeving waar de kinderen zich prettig voelen draagt daar zeker aan bij en kan zorgen voor afleiding, plezier en ontspanning.

Het Sophia staat aan de vooravond van een renovatie. Maar voor het zover is moet er nog veel gebeuren. In de tussentijd wil men heel graag een aantal wachtruimtes, behandelkamers en speelplekken opfrissen en gezelliger maken. Dat kan door middel van aankleding maar bijvoorbeeld ook door de aanschaf van nieuwe rooming-in bedden waarop ouders bij hun kind kunnen blijven slapen. En het extra opvrolijken van de buitenspeelplaatsen met kunstgras, bloembakken en bankjes voor de ouders. Iets dat vanzelfsprekend zou moeten zijn maar helaas niet bekostigd kan worden uit de zorgbudgetten.

Schenkingen van donateurs maken het mogelijk om diverse projecten voor de kinderen te realiseren die buiten het reguliere budget vallen. Of het nu gaat om een fijne speelkamer, activiteiten in het ziekenhuis, innovatieve voorzieningen om de zorg nog beter te maken of voorlichtingsmateriaal, het is allemaal hard nodig.

Het Sophia heeft daarom de volgende projecten op stapel staan:
- een superzacht vriendje voor de patiënten;
- pijn- en angstreductie d.m.v. Virtual Reality;
- ontspannen met een VR-bril;
- meedoen aan Sophia-t.v.;
- aangenaam wachten;
- afscheidsmandjes voor baby's;
- prikcadeautjes;
- Sophia evenementen.

Wil je meer weten over deze projecten of over het Sophia kinderziekenhuis? Kijk dan op: https://vriendensophia-kinderziekenhuis.nl