015-310 58 73
info@wisselbeker.nl
Molenweg 4, 2631 AC Nootdorp

Het Ronald Mc Donald Huis Den Haag

Zieke kinderen voelen zich beer met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. Want als je hele wereld op de kop staat door ziekte of zorg, is als familie bij elkaar zijn het belangrijkste. Een plek om bij te komen en op te laden. Om binnen een paar minuten bij het bed van hun zieke kind te staan. Het Huis in Den Haag biedt sinds 1999 een tijdelijk thuis aan ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen. Zowel in het Juliana Kinderziekenhuis als in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft is een dergelijke Huis te vinden. Ouders willen graag dag en nacht bij hun zieke kind zijn maar niet iedereen woont dichtbij en niet elk ziekenhuis heeft ruimte om te overnachten.

Het Ronald McDonald Huis gelooft in Family Centered Care: ouders kennen hun kind het beste en vormen, samen met de zorgverleners, een team. Aandacht, liefde en nabijheid van familie hebben een aantoonbaar positief effect op het welzijn van het zieke kind. Ouders komen in het Huis tot rust en houden daardoor de zorg voor hun zieke kind beter vol. Er is ruimte voor privacy maar ook voor contact met lotgenoten. Broertjes en zusjes zijn ook welkom. Zo loopt het gezinsleven in het Huis zo veel mogelijk door en blijven families samen. In de huiskamers staan de koffie en de vrijwilligers altijd voor iedereen klaar. De huiskamer is een warme, huiselijke plek midden in het ziekenhuis.

Het Ronald McDonald Huis ontvangt geen overheidssubsidie maar krijgt wel de bevlogen hulp van vrijwilligers, medewerkers, donateurs en sponsors.