015-310 58 73
info@wisselbeker.nl
Molenweg 4, 2631 AC Nootdorp

Inloophuis Debora Delft en Pijnacker

De diagnose kanker heeft een enorme invloed op het leven van mensen, voor patiënten en hun dierbaren. Niet alleen fysiek is deze ziekte zwaar, maar ook emotioneel. Het Inloophuis Debora biedt mensen met kanker een plek waar ze terecht kunnen om in contact te komen met lotgenoten. Op 20 januari heeft het inloophuis ook haar deuren geopend in het centrum van Pijnacker.

Bij Buurt & Zo, Prins Hendrikstraat 28 in Pijnacker heeft het Inloophuis Debora een eigen ruimte ter beschikking. Vanaf 20 januari 2020 staan de gastvrouwen/heren elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur klaar. Zie ook het artikel en filmpje op Pijnacker-Nootdorp Actueel.

Bent u op zoek naar een veilige, gastvrije en huiselijke omgeving waarin u juist even niet bezig hoeft te zijn met de ziekte kanker? Dan bent u welkom in Delft en Pijnacker. Het Inloophuis Debora is hét ontmoetingscentrum van Delft en omstreken voor mensen met kanker. Ook partners, gezinsleden en direct betrokkenen zijn welkom, want “kanker heb je niet alleen”. Tijdens of nadat de behandeling is afgerond, biedt Inloophuis Debora ondersteuning bij het acceptatie- en verwerkingsproces van deze ingrijpende periode. Zij zijn ook op zoek naar gastvrouwen/heren. 

Ook kinderen tussen 4 en 12 jaar die te maken hebben met kanker en hun (groot)ouders/verzorgers zijn welkom bij Villa Debora. Kinderen met kanker kunnen hier andere kinderen ontmoeten die ook geraakt zijn door kanker, ze kunnen er knutselen en spelletjes doen en, wanneer ze dat willen, praten over kanker. Deze ontmoetingen zijn er niet alleen voor kinderen die zelf geraakt zijn door kanker maar ook voor kinderen van wie een van de ouders, een familielid of ander dierbaar persoon die kanker heeft (gehad).

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand van 15.00 tot 16.30 uur zijn de kinderen welkom. Villa Debora is vooral gezellig en ontspannen. Voor (groot)ouders/verzorger(s) is er tijdens de bijeenkomst in de huiskamer de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken met elkaar en onze gastvrouw en om hun verhaal te delen.

Let op: u bent vanzelfsprekend van harte welkom bij Debora in Delft en bij de Inloop in Pijnacker-Nootdorp. Echter gezien de bijzondere omstandigheden waarmee we op dit moment te maken hebben, wordt iedereen erop gewezen dat een bezoek aan het Inloophuis en deelname aan de activiteiten op eigen verantwoordelijkheid is. Villa Debora aanvaardt geen aansprakelijkheid. Mocht u twijfelen of een bezoek aan Debora verantwoord is, dan wordt geadviseerd dit vooraf te overleggen met de behandelend arts.