015-310 58 73
info@wisselbeker.nl
Molenweg 4, 2631 AC Nootdorp

De Young Men's Christian Association is de grootste oecumenisch christelijke jongerenorganisatie van de wereld met ongeveer 45 miljoen leden uit meer dan 130 landen. De organisatie werd opgericht in Londen op 6 juni 1844 door George Williams. Het is een wereldwijde organisatie waarbij iedereen welkom is, ongeacht afkomt, achtergrond of levensovertuiging.
YMCA Nederland is een non-profitorganisatie die is aangesloten bij de Wereldbond van YMCA. Ook zijn er in Nederland veel losstaande (lokale) verenigingen die behoren tot de gemeenschap van de YMCA in Nederland. De YMCA daagt mensen uit om hun talenten te ontdekken en in te zetten. Ze werkt vooral met, voor en door jongeren. Zomerkampen en jeugdwerk zijn de belangrijkste activiteiten. Daarnaast deelt YMCA haar kennis en accommodaties graag met scholen, bedrijven, instellingen en particulieren. Zij doet dit al sinds 1853. YMCA Nederland biedt een plek aan jongeren waar zij zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Door de inzet van medewerkers en vrijwilligers bezorgen zij elke doelgroep een leuke tijd. Samen lachen, talenten ontdekken en leren samenwerken is de kerngedachte van de organisatie. Op deze manier wil de YMCA een bijdrage leveren aan een samenleving waarin ruimte en aandacht is voor iedereen.
Vrijwilligers spelen een grote rol bij YMCA. Vrijwel alle activiteiten voor de jeugd worden door hen bedacht en uitgevoerd.
YMCA Ypenburg is een initiatief van de gemeente Den Haag om in deze jonge wijk ook weer actief jeugd- en jongerenwerk aan te bieden. Door deze nieuwe groep van YMCA is het tandemweekend tot stand gekomen. Het tandemweekend is een weekend voor mensen met en zonder visuele beperking, een weekend gericht op sportief bezig zijn. De bedoeling is dat ziende mensen met een tandem blinden en slecht zienden een fietstocht te laten beleven. Overdag worden er fietstochten gemaakt met een lengte van dertig tot vijftig kilometer. Er wordt gefietst in de mooie omgeving van Lage Vuursche in Hilversum. In de avonden worden er gezellige activiteiten georganiseerd waar lekker gekletst kan worden over de belevenissen van die dag. Het tandemweekend zal plaatsvinden in het pinksterweekend van 29 mei tot 1 juni.
De gift van de kringloopwinkel zal gebruikt worden voor de kosten van de organisatie van dit weekend. Op deze manier willen zij visueel beperkten het gevoel geven dat ze gezien worden, want dat missen ze vaak in het dagelijks leven.